Gevelconcept is klaar voor 2020!

Nu het jaar officieel aan zijn einde dreigt te komen durf ik met zekerheid te zeggen dat 2019 echt een prachtig jaar was. Dit jaar mochten wij ons 40-jarig bestaan vieren en dat is natuurlijk niet niks. Het behalen van dit jubileum is een gezamenlijke prestatie van alle medewerkers. Ik wil ze hiervoor dus ook enorm bedanken!

Naast onze teamleden wil ik ook onze klanten en alle partners van Gevelconcept bedanken voor de bijdrage aan ons mooie bedrijf. Het doet mij goed om te zien welke samenwerkingen er in de afgelopen vier decennia zijn gevormd en er nog steeds zijn. Persoonlijk vind ik het prettig dat de onderneming kan rusten op lange relaties met zowel klanten als leveranciers.

Meegroeien en kwaliteitsborging

De bouw ontwikkelt zich in razend tempo. Met het oog op onze bekende disciplines proberen wij gericht mee te groeien. We weten uiteraard (nog) niet alles, maar zijn ons allemaal bewust van het doel; Gevelconcept is de kennispartner voor de gevel. Als ik kijk naar de ontwikkeling van onze drie bedrijfstakken, dan zie ik dat de onderneming langzaam maar zeker BIM-ready aan het worden is.

Kwaliteitsborging is een belangrijk speerpunt geworden binnen onze organisatie. Een bijzonder resultaat op één van onze projecten is hier een mooi voorbeeld van. Een uitzonderlijke hoge behaalde QV10 waarde van 0,08, dit zonder aanvullende maatregelen, maar goed gedetailleerd en top uitgevoerd.

Een blik op de toekomst

Onder de naam ‘Gevelconcept blijft Jong‘ is de koers richting 2025 vastgelegd. Een treffende slogan voor een onderneming die jong en innovatief wil zijn en in wil springen op de veranderingen in de markt. De slogan heeft hiermee ook een relatie naar de naam van het familiebedrijf.

Daarbij zetten we in 2020 ook fors in op de ontwikkeling van onze medewerkers. Onze mensen moeten er uiteindelijk voor zorgen dat elk project binnen de scope gerealiseerd kan worden. Zij zijn het goud van de onderneming en moeten dus goed gefaciliteerd worden.

Kortom, in 2020 richten we ons nog meer op het verbeteren van de processen en kunnen we onze klanten nog meer centraal stellen. Gevelconcept wil werk afleveren waar iedereen trots op is!

Het waarborgen van de kennis voor de volgende generatie

Als laatste willen we de samenwerking met onze partners nog meer versterken. Enerzijds om samen de markt te kunnen bedienen en anderzijds om onze kennis te verbreden en te borgen voor de toekomst. Hier ligt voor de bouwbranche een leuke uitdaging. De ontwikkelingen in onze branche gaan zo snel dat de opleidingsprogramma’s al snel verouderen en dus niet meer aansluiten bij de eisen van de markt.

Sinds kort ben ik afgetreden als voorzitter van JBN duinstreek en heb ik zetel genomen in het bestuur van Espeq. Niet alleen omdat ik Espeq een warm hart toedraag als hofleverancier van bouwend Noord-Holland, maar ook omdat ik het heel tof vind om die jongeren daar het vak te zien leren. Ik wil graag iets bijdragen om deze talenten goed op te leiden en klaar te stomen voor onze mooie branche. Daarom vind ik het heel mooi dat de directie van Espeq behoorlijk gaat investeren in een leerwerkplein waar studenten echte praktijk ervaring op kunnen doen.

Tenslotte wens ik jullie allemaal een gezond en liefdevol 2020,
Maarten de Jong