Interview met Bart Groot | Gevelconcept als bouwpartner
Favicon | Gevelconcept

Bouwen op vertrouwen

Gevelconcept Bouw

Niemand kan alleen bouwen. Alleen door een goede samenwerking ontstaat een project dat voldoet aan de gewenste kwaliteit én dat een positief resultaat oplevert voor de betrokken partijen.

Zo’n samenwerking hebben wij met Bot Bouw. We gingen in gesprek met Bart Groot, projectleider bij Bot Bouw. Hoe denkt hij over onze samenwerking?

Bart Groot
Projectleider bij Bot Bouw
Werkt al 21 jaar bij Bot Bouw

Van onderaannemer naar partner
Bij bouwprojecten worden vaak verschillende onderaannemers betrokken om het werk gedaan te krijgen. Bart: “Bij het project De Haaf in Bergen (2015) zijn we eigenlijk voor het eerst één-op-één met Gevelconcept aan tafel gaan zitten. Op dit project heeft Gevelconcept een hoop werk uitgevoerd en is de basis gelegd om de samenwerking te vervolgen.”

Tijdens het volgende project ‘Urban Garden’ (2017) kreeg de samenwerking een nieuwe dimensie. Bart: “Gevelconcept heeft op dit project de complete voorbereiding en inkoop gedaan. Ze hebben dus eigenlijk de gehele gevel uitgevoerd. Dit neemt ons veel werk uit handen.”

Urban Garden | Gevelconcept

Groeiproces
In de loop der jaren zijn we gegroeid van onderaannemer tot een deskundige bouwpartner. Zo’n groeiproces gaat wel met vallen en opstaan. Bart: “Na Urban Garden hebben we wel gesprekken gevoerd over het feit dat Gevelconcept moet blijven acteren als een partner. Je moet niet terugvallen in de rol van onderaannemer. Dus niet op alle slakken zout leggen en het vertrouwen hebben dat we ook in toekomst blijven samenwerken. Dit hebben we tijdens het project op de Van Foreeststraat (2018) wel bereikt. Dan wordt het echt een partnerschap.”

“Er zijn genoeg onderaannemers die op onze projecten willen meewerken, maar we kiezen in deze tijden bewust voor één partij die alles doet. De korte lijnen en het enthousiasme van het team werkt gewoon prettig.”

Partnerschap
Een partnerschap, wat houdt dat eigenlijk in?

Bart: “Een partner is een partij die vroegtijdig met ons meedenkt over de invulling van het project. Hierdoor hebben zij meer invloed op bepaalde onderdelen. Het is ook een partij die ons ontzorgt, de complete voorbereiding oppakt en gezamenlijk met ons de planning opstelt en bewaakt. Gevelconcept is zo’n partner.” 

Groot risico
Gevelconcept neemt een partner, zoals Bot Bouw, veel werk uit handen. Dit betekent naast een groot wederzijds vertrouwen, ook een risico voor de hoofdaannemer. Als er iets mis gaat, dan kan dit grote gevolgen hebben. Maar als het goed gaat, dan is het ontzettend prettig werken.

Bart: “Bij elk project spreken we opnieuw het vertrouwen naar elkaar uit. Daarnaast hebben we natuurlijk ook verbetertrajecten en tussentijdse gesprekken. We houden elkaar scherp.”

Zelf ervaren hoe het is om met een bouwpartner te werken?
Neem contact met ons op.

Achtergrond
De relatie tussen Bot Bouw en Gevelconcept gaat inmiddels een generatie terug. In het verleden werd er samengewerkt met metselbedrijf De Jong. Onze timmerfabriek ‘De Baanakker’ was de leverancier van stelkozijnen voor Bot Bouw. Maarten de Jong (directeur Gevelconcept) heeft in 2000 stage gelopen bij Bot Bouw en werkte daar met Bart Groot. Een samenwerking die lang teruggaat dus.