Bouwregels deel 1: Gezondheid | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Bouwregels deel 1: Gezondheid

Bouwregels | Gevelconcept

Wat regelt het bouwbesluit?

Voor u als particulier of aannemer is het belangrijk dat wij als bouwpartner goed en deugdelijk werk afleveren. Dit is echter een redelijk subjectief begrip. Het is dus het beste om vooraf met elkaar in gesprek te gaan over de kwaliteit en de kosten welke bepaalde oplossingen met zich mee brengen. Uiteraard kun je ook terugvallen op het bouwbesluit. Dit zijn de minimumeisen waar een project aan moet voldoen. Wij leggen graag uit welke argumenten er spelen bij uw keuzes. Vandaag in deel 1 : Gezondheid

Ventilatie in laagstand
De minimale eis in het bouwbesluit voor de capaciteit van de ventilatie mag uitgerekend worden in de hoogste ventilatiestand. Concreet betekend dit dat uw installatie pas hoeft te voldoen in de hoogste ventilatiestand. Ga maar na, u heeft nu die ventilatiestand bijna nooit in gebruik. Dit betekend dus dat uw ventilatie eigenlijk niet voldoet in de laagstand.

Gezondheid
Eveneens regelt het bouwbesluit dat in bepaalde ruimtes voldoende toevoer en afvoer moet zijn. Hoe je dit realiseert wordt niet aangegeven. Het kan dus gebeuren dat door een verkeerde plaatsing van afzuiging of roosters in de badkamer schimmel ontstaat. Dit betekend dat er een ongezonde situatie ontstaat. Ook staan er in het bouwbesluit geen eisen voor ventilatie in de bijkeuken, opstelplaats wasmachine en bergruimte. Dit is in sommige situaties wel wenselijk om een beter comfort in uw woning te realiseren.

Wij raden u aan om in een vroeg stadium een partner te betrekken bij uw plannen. Gevelconcept heeft experts in huis op gebied energetische prestaties en comfort om u van deskundig advies te voorzien. We werken volgens de eenvoudige begrippen van de trias energetica:

Bouwregels | Gevelconcept

1. Reductie energievraag : Juiste detaillering (luchtdichte aansluitingen) en voldoende isolatie

2. Gebruik maken van oneindige energie bronnen : Zonnepanelen

3. Efficiënt inzetten van eindige fossiele brandstoffen : CV.

Vooraf leggen wij de gewenste en haalbare prestatie en kwaliteit van uw project vast. Dit gaan wij tussentijds meten en aan het eind van het project krijgt u een onafhankelijke rapportage wat de kwaliteit bewijst!

Interesse: 022 – 676 0050 of mail naar info@gevelconcept.nl