Ervaring opdoen naast je studie? Ook dat kan bij Gevelconcept! | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Ervaring opdoen naast je studie? Ook dat kan bij Gevelconcept!

Ervaring opdoen bij Gevelconcept

Sinds februari loopt er een oude bekende rond bij Gevelconcept Kozijnen. Kevin Kater werkte vanaf de zomer van 2020 naast zijn studie HBO Built Environment – Architectonische Techniek 1 a 2 dagen per week op kantoor bij Gevelconcept kozijnen. Daar kwam in de zomer van 2021 een einde aan omdat hij fulltime stage ging lopen bij een tekenbureau. Nu zijn stage is afgerond en hij weer ruimte heeft naast zijn studie, stond hij snel weer bij Gevelconcept op de stoep!

Kevin, wat leuk dat je terug bent! Wat doe je zoal bij Kozijnen?

Op mijn lesvrije dag ondersteun ik met het verwerken van de offerteaanvragen. Ik stel offertes op, overleg indien nodig met de klant en eventuele onderaannemers om de offerte zo zuiver mogelijk op te kunnen stellen en maak kozijnentekeningen. Zodra de offerte af is, neem ik deze met Huub, de verkoopmanager, door en gaat de offerte naar de klant en de administratie voor verdere verwerking. Ik leer hele specifieke kennis en bouwjargon en ik leer bovendien met klanten omgaan. Dingen die je op school niet meekrijgt.

Waarom ben je bij Gevelconcept teruggekomen?

Mijn tijd vóór de stage was zo goed bevallen dat ik geen seconde hoefde na te denken toen bleek dat ik weer een lesvrije dag had dit schooljaar. Ik zou iedereen aanraden om te gaan werken naast je studie. Het verbreedt je kennis van het werkveld, je past je opgedane kennis tijdens je studie gelijk toe en je leert omgaan met klanten. Bij Gevelconcept in het bijzonder heb je leuke collega’s, je bouwt een netwerk op, je verdient een prima salaris èn je leert ook nog eens!

Je bent er een dag in de week, voel je je onderdeel van het team?

Ja. Ik kan het met het kantoorpersoneel heel goed vinden. Omdat ik zo beperkt aanwezig ben, leer ik helaas niet iedereen in de fabriek goed kennen. Gelukkig worden er regelmatig uitjes vanuit de PV georganiseerd en is er een vrijdagmiddagborrel waarbij je de week met elkaar kunt afsluiten.

Zou je anderen aanraden om naast de studie te komen werken bij Gevelconcept?

Zeker! Het is een fijn bedrijf en door de verschillende disciplines heb je veel mogelijkheden. Als je bij Gevelconcept Bouw terecht komt, kun je je wat meer in de breedte oriënteren. Fijn als kennismaking met het werkveld. Wil je je wat meer specialiseren, dan is de Kozijnen- en Prefabfabriek ideaal. Ik vind het heel leuk dat het uiteindelijk allemaal onder ‘een dak’ zit. Er zijn heel veel mogelijkheden. Daarnaast is Gevelconcept een fijn bedrijf met korte lijnen en leuke collega’s, binnen welke discipline je ook terecht komt.

En wat ga jij doen als je studie voorbij is?

Zodra mijn HBO-studie af is, wil ik een master gaan volgen in bedrijfskunde/management. Ik wil daarna het liefst verschillende bedrijven en werkplekken leren kennen voordat ik mij daadwerkelijk ga settelen. Op deze manier wil ik mijn kennis en netwerk nog verder uitbreiden zodat ik uiteindelijk goed weet welke richting ik mijn carrière op wil sturen. En wie weet, loop ik hier dan over tien jaar nog/weer rond!

Wil jij ook werken naast je MBO/HBO studie? Neem contact op met Joëlle Kauffman via personeelszaken@gevelconcept.nl en informeer naar de mogelijkheden.