Gevelconcept in Houtwereld | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Gevelconcept in houtwereld

Gevelconcept in houtwereld

Deze maand staan we in het vakblad Houtwereld. Alex Huibers vertelt over de toepassing van hout binnen houtskeletbouw.

Prefab bouwen neemt een enorme vlucht. In het verlengde daarvan groeit menig timmerfabriek uit tot een producent van niet alleen ramen en kozijnen, maar ook complete houtskeletbouwelementen. Andere timmerfabrieken investeren stevig om te blijven excelleren in timmerwerk en specialistische opdrachten.

“Sinds juli vorig jaar maken we in een productiehal in Schagen houtskeletbouwelementen. De eerste lijn fabriceert kant- en-klare elementen die voorzien zijn van gevelbekleding, zetwerk, waterslagen, kozijnen en beglazing. Sinds een aantal weken draait er een tweede productielijn voor basiselementen met een kozijn, maar waar op de bouw nog een gevel voor komt."

Met Gevelconcept benaderen wij de markt vanuit een andere gedachte. Voor hoogbouwflats met verouderde kunststof of houten kozijnen en waar een gevelelement in één keer geplaatst moet worden, dragen wij een oplossing aan. Dat kunnen kozijnen, houtskeletbouwelementen of een totaalconcept zijn. Als er een gemetselde gevel voor komt, dan nemen wij die complete gevel aan en zijn we verantwoordelijk voor alle eisen die er gesteld worden aan de gevel. In de renovatiemarkt vervangen we…”