Gevelconcept staat opnieuw in Stedenbouw! | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Gevelconcept staat opnieuw in stedenbouw

Stedenbouw Diemen Gevelconcept

HOOGWAARDIGE BUITENGEVELS VOOR 208 HUURWONINGEN IN DIEMEN
106 sociale en 102 vrijesector huurwoningen in nieuw project de Sniep 

De laatste Jaren groeit Diemen hard, onder meer dankzij de vele kleine en grote bouwprojecten. Plantage De Sniep, een groene, kindvriendelijke wijk met een afwisselende architectuur, is er daar eentje van. Binnen dit project realiseren DID Vastgoedontwikkeling, M3H Architecten en Bot Bouw de twee bouwblokken M en T van De Sniep met in totaal 208 duurzame woningen, een collectieve tuin en 156 parkeerplaatsen. Gevelconcept B.V. verzorgt in opdracht van de aannemer de complete gevel van deze sociale en vrijesector huurwoningen. De voorbereidingen startten in het voorjaar van 2019 en begin 2021 staat de oplevering gepland.

Eind november 2019 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van project De Sniep, blok M en T, met gezamenlijk hijsen van de vlaggen van de partners. Daaronder bevindt zich ook Bot Bouw, de aannemer die in februari vorig jaar een contract ondertekende met DID Vastgoedontwikkelingen voor de bouw van 106 sociale en 102 vrijesector huurwoningen. Het bouwbedrijf uit Heerhugowaard contacteerde onmiddellijk Gevelconcept B.V., specialist in het volledig uitvoeren van het gebouwdeel buitengevel, waarmee al meerdere projecten succesvol gerealiseerd werden.

DE VOLLEDIGE GEVEL VOOR BEIDE BLOKKEN
“We werden al heel vroeg bij het project betrokken en konden zo meedenken over de detaillering van de gevel. Naast onze standaard details werd er samen met de mensen van Bot Bouw nagedacht over project specifieke details. Na de goedkeuring van de eerste details zijn we bij onze kozijnenfabriek met het tekenwerk gestart, waarna we in de zomer begonnen zijn met de productie van de eerste kozijnen en prefab elementen”, vertelt Michaël Spanjaart, bedrijfsleider Bouw bij Gevelconcept B.V..

“Het proces start met de productie van afgelakte houten kozijnen, die vervolgens naar onze fabriek voor prefab elementen getransporteerd worden. Daar integreren we de kozijnen in prefab elementen. Die complete elementen worden altijd tijdens de ruwbouwfase op de bouwplaats gemonteerd worden, waardoor de gebouwen sneller wind- en waterdicht zijn en de aannemer in een vroeg stadium met de afbouw kan starten. Een speciale spuitfolie zorgt ervoor dat de kozijnen tijdens het vervolg van het bouwproces beschermd zijn. We brengen ook de isolatie rond de ingebouwde elementen aan en werken tot slot de volledige gevel af met metselwerk in zeven verschillende metselverbanden. In december 2019 hebben we de eerste elementen op de bouwplaats gemonteerd en in het voorjaar van 2021 moeten volgens de planning de laatste afgewerkt zijn.”

Stedenbouw Diemen Gevelconcept

VAN METSELBEDRIJF TOT GEVELBOUWER
Gevelconcept B.V. begon in 1979 als metselbedrijf, maar is uitgegroeid tot een specialist in het realiseren van de complete gevel. “Dit bedrijf is gefundeerd op de jarenlange ervaring van een metselbedrijf, een bouwbedrijf en een fabriek voor houtenkozijnen. Onze fabriek voor prefab houtskeletelementen ontstond toen één van onze vaste leveranciers van kunststof kozijnen op zoek was naar een partner, die dergelijke elementen kon leveren voor een grootschalige renovatie van appartementen in Utrecht. Naast ontwerp en productie staan we ook in voor de montage van de elementen en de afwerking van de gevels op de bouwplaats. We hebben alle kennis in eigen huis om een complete gevel te realiseren”, zegt Spanjaart. “Door de omvang is dit zeker geen alledaags project. We worden echter meer en meer betrokken bij grotere projecten, vooral ook appartementsgebouwen. Een dergelijk project opent dan ook deuren naar andere opdrachten.”

Bron: Stedenbouw.nl pagina 142