Het schoolvoorbeeld van goede luchtdichting | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Het schoolvoorbeeld van goede luchtdichting

Luchtdichting | Gevelconcept

De werknemers van Gevelconcept.nl hebben door diverse trainingen steeds meer ervaring opgedaan voor het realiseren van een goede luchtdichting. We deden het in veel gevallen al goed maar zijn nu bewust bekwaam van de kwaliteit die wij af willen leveren. En vooral ook waarom we dat willen. Daar is onze klus in Alkmaar, waarbij Gevelconcept metselwerk heeft geleverd in opdracht van BOT Bouw, een schoolvoorbeeld van.

Wilco van de Voort en Maikel Fokkema besteedden bij het metselen in Alkmaar extra aandacht aan het verwerken van de isolatie en de aansluiting. Je kunt nog zo’n dikke jas aantrekken, maar als hij te groot is komt er alsnog te veel kou binnen. Dus is het van belang dat de isolatie goed aansluit op de binnenschil. Een opening in de isolatieschil groter dan 4 millimeter kan al een koude-effect hebben van 1 vierkante meter. Met de leerzame trainingen die wij hebben gevolgd, verhogen wij de kwaliteit van onze werkzaamheden. Zo gaat het ook de klanten niet in de koude kleren zitten.

Timmerfabriek
Met gezond verstand kun je zien dat bijvoorbeeld de kozijnaansluitingen een kritisch punt zijn als het gaat om energieverlies. In onze timmerfabriek De Baanakker wordt al in een vroeg stadium nagedacht over de detaillering zodat de verwerking op de bouw eenvoudig is.