Interview met Rob Tesselaar | Gevelconcept Bouwpartners
Favicon | Gevelconcept

Partners in de bouw

Partners in de bouw | Gevelconcept

Tijdens samenwerkingen is het belangrijk dat er een klik is tussen de bedrijven, zodat het project zo soepel mogelijk kan verlopen. Zo een klik hebben wij met K_Dekker Kleinbouw. Voor de bouw van 8 nieuwbouwwoningen aan de Idenslaan in Schoorl mochten wij weer met hun samen werken. We gingen in gesprek met Rob Tesselaar, uitvoerder bij Dekker. Hoe denkt hij over onze samenwerking?

Op dit project hebben wij de kozijnen geproduceerd en geleverd.

Rob Tesselaar
Uitvoerder bij K_Dekker Kleinbouw
Werkt al 20 jaar bij K_Dekker Kleinbouw

EERSTE INDRUKKEN
Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Hoe is de eerste indruk van Gevelconcept voor Rob?

Rob: “De kozijnen zien er erg netjes uit en als ik met mensen van Gevelconcept bel heb ik prettig contact. Goede service en communicatie kan ik altijd erg waarderen. De levering was ook goed geregeld en de chauffeur wist wat hij moest doen en kwam erg professioneel over.”

Woningsbouw Schoorl | Gevelconcept

UITDAGINGEN IN DE BOUW
Ieder project is anders en heeft zo zijn eigen uitdagingen.

Rob: “Op dit project zijn heel veel bijzondere details van de architect die we in de woningen moeten verwerken. Denk aan hele grote kantelaven en natuurstenen dorpels. Die dorpels erin zetten was wel een flinke uitdaging, omdat ze zo zwaar zijn. De zwaarste was maar liefst 160 kilo.”

“Een erg krappe bouw. Het voelt als bouwen op een postzegel.”

RUIMTE VOOR VERBETERING
We staan altijd open voor feedback zodat we samen kunnen blijven groeien naar een betere toekomst voor de bouw. Niet alleen grote veranderingen maar ook kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.

Rob: “Ik heb één tip: hijsogen aan alle kozijnen. Zonder wordt het voor ons een stuk lastiger. Bij de levering van de kozijnen zaten alleen aan de voorste en de achterste hijsogen. Dit betekent dat wij ze nu ieder keer moesten losschroeven om ze vervolgens weer op de volgende vast te schroeven. Als de hijsogen er al aan zitten bij de levering scheelt dat ons heel veel tijd en moeite. Dat is het enige wat ik graag anders zou willen zien, voor de rest zou ik niets veranderen.”

DE TOEKOMST VAN DE BOUW
In iedere industrie is het belangrijk om een blik gericht te houden op de toekomst. We vroegen Rob hoe hij naar de toekomst van bouwen kijkt.

Rob: “Kritisch! De praktische kennis staat onder druk en vanwege prijsdruk ook de kwaliteit. Bouwen wordt steeds meer prefab, maar het moet uiteindelijk wel nog gemaakt worden. We hebben hiervoor nu alleen maar hbo-ers met een laptop nodig, maar natuurlijk ook praktisch vakmanschap. En de nieuwe instroom daarvan baart me echt zorgen.”

Ook de manier van bouwen moet volgens Rob veranderen “Waarom moeten we nog steeds metselen, wat heeft het voor zin? Het moet veel simpeler en goedkoper. Je moet veel meer met hout bouwen. De mogelijkheden met hout zijn veel groter dan wat iedereen denkt. Plus, het is veel duurzamer en leefbaarder voor mensen. Die metselaars zijn de hele tijd bakstenen aan het sjouwen, dag in dag uit. Deze manier van bouwen is heel achterhaald, maar we stoppen niet. We gaan gewoon door. De ontwikkeling moet veel sneller en beter. Er valt zoveel te verbeteren, zoveel te halen.”

Zelf ervaren hoe het is om met een bouwpartner te werken?
Neem contact met ons op.