Interview | Gevelconcept als leverancier van houten kozijnen
Favicon | Gevelconcept

Uitdagingen ga je samen aan

Posterijen bij Gevelconcept

Op diverse projecten in Zaandam hebben we samengewerkt met bouwbedrijf Van der Gragt. Op dit moment werken we mee aan de bouw van 22 appartementen in Krommenie. Hoe verloopt deze samenwerking en waar zitten de uitdagingen? Wij gingen in gesprek met Ron van der Stege, projectleider en mede-eigenaar bij bouwbedrijf Van der Gragt.

HOE IS DE SAMENWERKING TUSSEN VAN DER GRAGT EN GEVELCONCEPT ONTSTAAN?
Ron: “Maarten de Jong en Koen van der Maat (Bouwbedrijf van der Gragt) zaten samen in het bestuur van Jong Bouwend Nederland Kern Duinstreek. Het eerste samenwerkingsproject was de nieuwbouw van 32 woningen in Krommenie. Daarna volgden projecten zoals het Zaanhotel, Fier Zaans, Kreekrijk in Assendelft, ‘t Turfschip in Alkmaar en nu dan het project 22 appartementen “De Posterijen” in Krommenie.”

HOE IS DE SAMENWERKING OP ‘DE POSTERIJEN’ ONTSTAAN?
“De ontwikkelaar had contact opgenomen met Maarten de Jong om te polsen of er interesse was in dit project. Aangezien Gevelconcept zich niet als hoofdaannemer wil profileren maar als specialist in complete gevels, heeft Gevelconcept ons als hoofdaannemer voorgesteld bij de opdrachtgever.”

UITDAGINGEN OP DE POSTERIJEN
Elk project heeft weer andere uitdagingen. Deze brengen we vooraf in kaart.

Ron: ”Op dit project is vooral logistiek een uitdaging. Er is één aanrijroute en het project is omringt door woningen en beschermde bomen. Het verkrijgen van de vergunningen voor het snoeien van deze bomen was even afwachten. Het casco wordt in de eerste instantie gebouwd minus één beuk. Deze laatste beuk wordt gerealiseerd na het afronden van de dakvloer.”

Verder zitten de meeste risico’s in dit project in het grondwerk en transport op de bouwplaats, aanlegdiepten van funderingen zijn verschillend tot ca 1 m1.

WAT MAAKT DIT PROJECT BIJZONDER?
Het bijzondere aan dit project is dat de gevel opgebouwd is uit duurzame, cementgebonden Eternit bekleding. Deze gekleurde gevelbekleding geeft het gebouw een herkenbare Zaanse uitstraling.

Ron: “Daarnaast wordt het gebouw gasloos uitgevoerd zodat de energieverstrekking wordt gegarandeerd door middel van warmtepompen en zonnepanelen. Ook dient er door de binnenstedelijke regelgeving onder en binnen de gevel lijnen geparkeerd te worden.”

HOE ZIET VAN DER GRAGT DE TOEKOMST MET GEVELCONCEPT?
Ron: “Gevelconcept heeft vakkundig personeel waardoor ze een hoge kwaliteit leveren. Dit zie je terug in de uitstraling van de gevels. Hun team neemt een groot stuk van de levering, arbeid en expertise uit handen. Dit geeft ons (Van der Gragt) weer ruimte om ons weer op andere werken te kunnen richten.

Dankzij het partnerschap kunnen we samen optrekken om de woningmarkt te bedienen. Hierdoor kunnen we scherp de markt in qua prijs en kwaliteit.”

Zelf ervaren hoe het is om met ons team samen te werken?
Neem contact met ons op.

Ron van der Stege Gevelconcept

Achtergrond
Ron is 50 jaar, getrouwd met 2 kinderen en is 34 jaar in dienst bij Bouwbedrijf van der Gragt. Hij is Projectleider en DGA. Daarnaast zit Ron in het bestuur van Bouwend Nederland afdeling Zaanstreek Waterland.