Veilig en gezond werken bij Gevelconcept | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Veilig en gezond werken bij Gevelconcept

Werken bij Gevelconcept

Ons team in de timmerfabriek heeft vorige week de cursus ‘Veilig en gezond werken’ gevolgd. De deelnemers waren onder de indruk van het grote aantal praktijkvoorbeelden, wat de training herkenbaar en beeldend maakte.

Gezond werken
De dag werd gestart met theorie die veelal de timmerfabriek als onderwerp had. Opvolgend werd er aandacht besteed aan gezond werken. Veel lichamelijke klachten ontstaan tijdens het werk, bijvoorbeeld door verkeerd tillen. Op verschillende werkplekken heeft het team gezamenlijk gekeken waar klachten vandaan kunnen komen en belangrijker; hoe zij dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Veilig werken
De heftruck is in de timmerindustrie, en dus ook bij ons, een graag gezien hulpmiddel voor het verplaatsen van zware voorwerpen. Helaas is het gebruik van dit hulpmiddel niet zonder gevaar en vinden er jaarlijks veel ongevallen plaats door het onjuist gebruiken van heftrucks.

Tijdens het gebruik van de heftruck is het belangrijk dat de bestuurder een gordel draagt. In de praktijk wordt dit toch vaak vergeten door de snelheid van werken. Om te ervaren hoe het is om te kantelen met de heftruck, werd tijdens de training een dummy heftruck beschikbaar gesteld die d.m.v. schoren kon kantelen tot 45 graden. Zo konden de deelnemers goed het verschil voelen tussen het kantelen met- en zonder gordel. Een leerzame ervaring!

Deze training werd verzorgd door Erik Burggraaf van Burggraaf Consultancy Midwoud. De informatie werd met de nodige humor gebracht, waardoor de informatie goed is blijven hangen bij het team.