Nieuwe machine voor hardhouten kozijnen | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Conturex: geautomatiseerde productielijn voor houten kozijnen

Conturex | Gevelconcept

Het is reeds tweeënhalf jaar geleden dat het Conturex CNC-bewerkingscentrum in onze timmerfabriek is geplaatst. Door de toenemende vraag naar hoogwaardige houten kozijnen is het vereist dat het productieproces geautomatiseerd is. De Conturex is sindsdien betrokken geweest bij alle projecten waar houten kozijnen opgeleverd moesten worden.

Wat doet de conturex?
De Conturex is een CNC-machine die door de werkvoorbereiding aangestuurd wordt. De machine is multifunctioneel in het produceren van kozijn-, raam- en deuronderdelen. Hij maakt in één handeling alle ingegeven verbindingen, profileringen, inkrozingen, boringen, et cetera. Het hout dat uit de Conturex komt hoeft niet meer (na)bewerkt te worden. Na het opsluiten kunnen ramen, deuren en kozijnen direct de spuiterij in.

Minder machines en snellere doorlooptijd
Het werken met een Conturex CNC-bewerkingscentrum vraagt een andere manier van werken in de timmerfabriek. De machine doet het werk, maar de basis van houtbewerking moet niet vergeten worden. Ons team van vakmensen is opgeleid om met de machine te kunnen werken en zorgt dat er een totaalproduct wordt vervaardigd. Het grote voordeel is dat de bewerkingstijden zijn afgenomen en de doorlooptijd sneller is geworden. We kunnen dus sneller uw producten leveren met een constant hoge kwaliteit.

In de video hieronder krijgt de stijl van een kozijn een kopsbewerking en aan beide zijden een langsbewerking.
Bij de kopsbewerking zorgt de boor voor gaten ten behoeve van de deuvelverbinding.