Houten kozijnen of toch aluminium of kunststof? Wat is het beste? | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Houten kozijnen of toch aluminium of kunststof? Wat is het beste?

Hout Aluminium of kunststof kozijnen

Ga jij een eigen huis bouwen? Of ben je voornemens om de kozijnen van jouw bestaande huis te vervangen? Dan sta je voor de keuze: wat voor soort kozijnen worden het? Kozijnen heb je uiteraard van hout, maar ook van kunststof, van aluminium of zelfs van beton. De keuze voor het soort kozijnen is een belangrijke: je vervangt ze immers niet jaarlijks. Maar wat is dan de beste keuze?

Laten we voorop stellen dat de keuze voor het materiaal van de kozijnen een persoonlijke keuze is. Hecht je waarde aan een lage aanschafprijs? Vind je het onderhoudsaspect belangrijk? Of kijk je vooral naar uitstraling?Hout 100% heeft in twee duidelijke artikelen houten kozijnen met zowel aluminium als kunststof vergeleken. Hieronder zetten we de voordelen nog eens op een rijtje:

Voordelen houten kozijnen
Natuurlijk materiaal met een warme uitstraling
Onderhoudsarm mits ze geleverd worden door een erkende timmerfabrikant
Goede isolatiewaarden
Voordelen kunststof kozijnen
Voordelig in aanschaf
Onderhoudsarm
Goede isolatiewaarden
Voordelen aluminium kozijnen
Vormvast en lange levensduur
Licht en stevig materiaal
Kleurvast en onderhoudsvriendelijk

Wil je meer weten of een nadere uitleg? Lees dan eens deze verhelderende artikelen over de voor- en nadelen van houten versus aluminium kozijnen en houten versus kunststof kozijnen op de website van hout 100%. Gevelconcept Kozijnen is aangesloten bij hout 100%: hét merk dat staat voor de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland. Zaken doen met een bedrijf dat aangesloten is bij hout 100% betekent zaken doen met een bedrijf dat overtuigd is van de noodzaak van strenge kwaliteitsnormen.

Persoonlijk advies

Wil jij graag hulp bij het maken van de keuze? Door onze jarenlange ervaring met het leveren van zowel houten, als aluminium en kunststof kozijnen hebben wij alle kennis in huis om jou advies op maat te geven. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.