Duurzaamheid | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Duurzaam bouwen / MVO

icon | Gevelconcept

Milieubewust werken

Bij duurzaam bouwen spelen veel zaken een rol. Bij Gevelconcept kijken we o.a. naar de milieubelasting van het bouwmateriaal. Zo is hout bijvoorbeeld uitermate duurzaam. Op de plaats waar we vandaag een boom omzagen, kunnen we over enkele tientallen jaren opnieuw oogsten. Hout haalt CO2 uit de lucht en isoleert uitstekend dankzij de cellenstructuur. Bovendien is het maximaal recyclebaar waardoor het geen afval oplevert voor toekomstige generaties.

"Wie verstandig bouwt, bouwt duurzaam."

icon | Gevelconcept

Maatschappelijke doelen

De maatschappij dat zijn wij. En aangezien wij hier als regionaal bedrijf ook onderdeel van uitmaken, leveren wij graag onze bijdrage aan maatschappelijk doelen in de regio. Wij doen dat door bijvoorbeeld evenementen te steunen en te organiseren.

Wij zijn sponsor van:

Timmerdorpen
Plaatselijke sportverenigingen
Regionale evenementen
icon | Gevelconcept

Duurzaam ontwerpen

Wij adviseren onze opdrachtgevers graag over duurzaam gebouwontwerp. Denk bijvoorbeeld aan zongerichtheid, isolatie en het opvangen van zonnewarmte door het bouwen van serres.

Met het oog op de toekomst, waarbij alle nieuwbouwwoningen met ‘nul op de meter’ gebouwd moeten gaan worden, is het heel belangrijk om aan de voorkant al de juiste materialen bepalen. Hierbij werken we graag nauw samen met de opdrachtgever en architect om optimale isolatiewaarden te behalen.

Lees meer over het berekenen van isolatiewaarden

icon | Gevelconcept

Luchtdicht bouwen

Een woning is energiezuinig als er sprake is van thermische isolatie en goede ventilatie. Goede gecontroleerde ventilatie is alleen mogelijk als er luchtdicht is gebouwd. Maar liefst 40% van het warmteverlies in onze huizen is te wijten aan een slechte isolatie van kozijnen!

FSC®-gecertificeerd

Wij werken uitsluitend met hout dat op een verantwoorde manier geproduceerd is. Hout dat volledig traceerbaar is of zelfs het FSC®-keurmerk heeft. Daardoor zijn onze opdrachtgevers zeker van een milieubewuste oplossing.

Gevelconcept is FSC-gecertificeerd met COC nummer: 

SCS-COC-000652-SG

licentienummer FSC-C016391

(O.v.v. van onze timmerfabriek ‘De Baanakker’)

* Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten

Onze andere garanties