Energiezuinig bouwen | Gevelconcept
Favicon | Gevelconcept

Energiezuinig bouwen

icon | Gevelconcept

Luchtdicht bouwen

Een woning is energiezuinig als er sprake is van thermische isolatie en goede ventilatie. Goede gecontroleerde ventilatie is alleen mogelijk als er luchtdicht is gebouwd. Ongecontroleerde ventilatie via luchtlekken in de gebouwschil betekent energieverlies, condensatieproblemen en ongezonde neveneffecten. Een opening in de isolatieschil groter dan 4 millimeter, kan al een koude-effect hebben van 1 m2. En dat heeft een negatief effect op het energielabel.

Luchtdicht bouwen zorgt voor:

Tegengaan van vochtproblemen
Energiebesparing
Goede geluidwering
Verbetering van het wooncomfort
Positief effect op de gezondheid

Maar liefst 40% van het warmteverlies in onze huizen is te wijten aan een slechte isolatie van kozijnen! Door enkel glas te vervangen door hoogrendementsglas of driedubbel glas, levert dat veel betere warmteprestaties op. De energiefactuur zal stukken lager uitvallen en je stoot minder CO2 uit. Het isoleert 3 keer beter dan standaard dubbel glas en met de juiste combinatie beglazing/raamprofielen wordt ook de akoestische isolatie van de vensters verbeterd.

icon | Gevelconcept

Kennis en ervaring

Onze werknemers hebben door het volgen van diverse trainingen veel ervaring opgedaan in het realiseren van goede luchtdichting. We deden het in veel gevallen al goed maar zijn nu bewust bekwaam van de kwaliteit die wij af willen leveren. En vooral ook waarom we dat willen.

"De gevels die wij bouwen hebben zeer goede isolerende eigenschappen, zodat elke woning of gebouw energiezuinig wordt opgeleverd. Dit bereiken wij onder andere door luchtdicht te bouwen"

Wij zijn uw samenwerkingspartner in energiezuinig bouwen.

Onze andere garanties