Derde vestiging voor ’prefab’

Onlangs stonden we met artikel in het NHD: 

Gevelconcept uit ’t Veld breidt uit met een derde vestiging. Dit keer met een productiehal van drieduizend vierkante meter aan de Witte Paal in Schagen. Gevelconcept Prefab, zoals de nieuwe tak van het bouwbedrijf heet, gaat direct met de renovatie van 362 gevels in Utrecht aan de slag. Dat is een miljoenenorder in samenwerking met partner Schipper Kozijnen uit Opmeer. 

Het bedrijf van Maarten de Jong en Alex Huibers wil inspelen op de behoefte aan een sneller en duurzamer bouwproces. Elementen voor de bouw of renovatie van gevels worden hierbij al in de fabriek gemaakt. Ze gaan in folie naar de bouwplaats en kunnen direct worden geplaatst. ,,Dit heet prefab”, legt De Jong de toevoeging aan de bedrijfsnaam uit.

Door minder handjes op de bouw en strengere eisen aan luchtdichting en isolatie is de behoefte aan Prefab de afgelopen jaren gegroeid. Ook is milieuvriendelijker bouwen belangrijker geworden door het klimaatakkoord,waarin door het kabinet is opgelegd dat er vanaf 2050 alleen nog energieneutraal mag worden gebouwd…  ➞ Lees het complete artikel

Gevelconcept in het NHD