Elkaar scherp houden

In Heiloo werken we samen met Henselmans aan de bouw van 22 nieuwbouwwoningen (project Zuiderloo). Hoe verloopt deze samenwerking en waar zitten de uitdagingen? Wij gingen in gesprek met Johan Koenis, uitvoerder bij Henselmans.

Waarom heb je gekozen voor Gevelconcept als leverancier van houten kozijnen?

Johan: “Wat ik fijn vind bij Gevelconcept Kozijnen is dat de producten volgens onze wensen worden aangeleverd op een bok. Hierdoor staan de spullen van de grond af en het ziet er verzorgd uit. Bij andere kozijnenfabrieken zetten ze het rommelig vast en dan moeten we alles los slaan. Bij Gevelconcept zit het gewoon met een bandje vast aan de bok en je haalt de spullen er zo af.”

Bij grote projecten bespreken wij vooraf met onze klanten hoe en in hoeveel fases zij hun producten aangeleverd willen hebben. Wil je het op een bok aangeleverd hebben? In welke volgorde wil je het op de bok? Wanneer kunnen we de bokken weer ophalen? Op deze manier kunnen onze klanten zo efficiënt mogelijk werken en staan de producten niet onnodig lang buiten (in wind en weer).

Kwaliteit waarborgen

Natuurlijk zijn er altijd dingen die nog nét iets beter kunnen. Johan: “Vroeger had je een opzichter in de bouw, maar die is er niet meer. Om de kwaliteit van de montage te waarborgen zou iemand van Gevelconcept langs moeten komen om te checken of alles goed wordt geplaatst. Dit is wel één keer gebeurd, maar het zou fijn zijn als dat meerdere keren tijdens een bouwtijd gebeurd. We moeten elkaar scherp houden.”

Uitdagingen op Zuiderloo

Volgens Johan is de planning de grootste uitdaging binnen dit project. Johan: “Op elk project is het belangrijk om structuur aan te brengen en regelmatig overleg te plegen. Daarnaast moeten betrokken partijen zich aan de afspraken houden, anders valt je structuur om. Zuiderloo was in de eerste instantie goed gepland, maar we lopen nu achter doordat de betonvloeren er nog steeds niet zijn. Ik weet nu al dat we straks in de afbouwfase heel hard moeten lopen om alles op tijd voor elkaar te krijgen.”

Zelf ervaren hoe het is om met ons team samen te werken?
Neem contact met ons op.


Achtergrond
Ik zit al 33 jaar bij Henselmans. In het begin deed ik een combinatie van timmerman en metselaar. Vervolgens ben ik vrij snel (ik was 25 jaar oud) in de uitvoering gerold, doordat een collega door ziekte zijn positie moest verlaten.