Meer kwaliteit dankzij ledverlichting

Bij Gevelconcept Kozijnen staat kwaliteit van het eindproduct op de eerste plaats. Om kwaliteit te kunnen leveren moeten alle voorwaarden goed zijn. Dit betekent vakbekwaam personeel, opleiden van personeel, goede machines en gereedschap en zeker niet in de laatste plaats: goede verlichting.

Verouderde verlichting

Het team in onze timmerfabriek was duidelijk toe aan meer verlichting. Als je een hoge doelstelling hebt op gebied van kwaliteit, dan wordt er alles aan gedaan om deze kwaliteit te bereiken. Zo liepen medewerkers inmiddels met een zaklamp langs de kozijnen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Kortom, de tl-verlichting welke jaren dienst had gedaan voldeed niet meer.

Licht in de duisternis

Op verzoek van de medewerkers is er een lichtplan gemaakt en vervolgens zijn zowel de fabriek als het kantoor voorzien van ledverlichting. Hiermee zijn de werkplekken zo verlicht dat er altijd goed zicht is op de producten die we maken. In de spuiterij en de droogruimte zijn zelfs zulke sterke ledlampen geplaatst dat elke aftekening of oneffenheid in het spuitwerk direct zichtbaar is. Onze medewerkers staan letterlijk weer vol in de schijnwerpers.

Win, win

Andere voordelen van de nieuwe verlichting zijn dat we geen tl-balken meer hoeven te verwisselen. Ook zijn de verbruikskosten behoorlijk omlaag gegaan waardoor de terugverdientijd van circa 3 jaar dik gehaald wordt. Met deze investering werken we aan duurzaamheid, kwaliteit én we voelen het uiteindelijk ook nog in de portemonnee.
Heerlijk toch!

Maarten de Jong