Clickbrick: Duurzaam & snel bouwen!

Duurzaam en snel bouwen met Clickbrick

Gevelconcept.nl werkt op dit moment hard aan de realisatie van een nieuw bedrijfspand aan bedrijventerrein de Boekelermeer te Alkmaar. De gevel van dit pand is voorzien van Clickbrick bakstenen. De geperforeerde strengpersstenen worden niet gestapeld met behulp van mortel of lijm, maar met RVS-clips verankerd. In combinatie met de smalle voegen geeft dit het pand een strak en modern uiterlijk.
De bouwmethode en dus bouwplaats is schoon, want er komen geen water, mortel of lijm aan te pas. Geen mortel betekent ook geen kalkuitslag op de gevel. Superstrak dus!

Hergebruik mogelijk!

De bakstenen kunnen in de toekomst weer volledig hergebruikt worden. Door de clips, waarmee de stenen zijn vastgezet, los te maken kunnen de stenen elders hergebruikt worden. Er ontstaat hierbij dus helemaal geen afval! Fabrikant Daas Baksteen Zeddam BV heeft hiervoor in 2010 als eerste productiebedrijf van bouwmaterialen in Nederland het cradle-to-cradle-certificaat van Evironmental Protection and Encouragement (EPEA) ontvangen. Naast een mooi product is Clickbrick dus ook een zeer duurzaam product.

Lagere bouwkosten

Het stapelen van de relatief grote (bxhxd, 240x100x90) bakstenen gaat snel en gemakkelijk. Hierdoor ontstaat er een kortere bouwtijd en zijn er minder arbeidskosten. Onze bouwpartner Metselbedrijf H. de Jong heeft inmiddels goede ervaringen met Clickbrick en is zeer goed over het resultaat van de gevels te spreken.