tricoya-plaatmateriaal

Test: Tricoya® plaatmateriaal vs. exterieur verlijmd multiplex

tricoya-plaatmateriaalTricoya® plaatmateriaal is een soort geperst plaatmateriaal van hoogwaardige kwaliteit. Het maakt eenvoudige fabricage mogelijk en kan in de meest extreme omgevingen gebruikt worden. Zo gebruikt onze deuren leverancier het als dekplaat voor vlakke deuren en bij Gevelconcept gebruiken we Tricoya® als bossing paneel in stapeldorpel deuren.

Waarom Tricoya?

Doordat het geperst is met een hogere persdruk en gemaakt is van geacetyleerde houtvezels kan het enorm goed tegen vocht. Ja, het is prijziger plaatmateriaal in vergelijking tot exterieur verlijmd multiplex, maar daartegenover staat een langere levensduur van het product. Om de kwaliteit te bewijzen hebben we in onze fabriek een test opgezet. Hierbij hebben we Tricoya® plaatmateriaal vergeleken met exterieur verlijmd multiplex.

De testtricoya-plaatmateriaal-test

Deuren die wij afleveren moeten alle verschillende weersomstandigheden doorstaan, waaronder bijvoorbeeld ook veel regenval. Voor onze proef hebben wij daarom twee grote emmers water neergezet. Vervolgens hebben we zowel het Tricoya® als het multiplex in twee aparte emmers met water gelegd. Dit hebben we vervolgens één week met rust gelaten.

Het resultaat

Gedurende de week zagen we dat er bij het Tricoya® plaatmateriaal niets is veranderd qua vorm en structuur. Bij het multiplex daarentegen is het plaatmateriaal al een klein beetje begonnen te delamineren.

 

Ook hebben we het gewicht van de platen vergeleken. Bij het Tricoya® plaatmateriaal zagen we slechts een marginaal verschil qua gewicht vóór / na de test. Dit betekent dat de plaat zich niet volzuigt met water. We konden de resultaten helaas niet goed fotograferen, maar voor ons is het resultaat duidelijk. Het Tricoya® plaatmateriaal is beter uit de test gekomen!

 

Wil je meer weten over dit product?
Neem contact op met info@gevelconcept.nl